Annons

2,5 års fängelse för 27-åring

På torsdagen meddelades domen för en 27-årig Landskronabo som stått åtalad för en lång rad brott. Tingsrätten i Lund dömde honom till 2,5 års fängelse för ett tiotal mer eller mindre grova brott.

Annons
 

Ett av brotten bestod i att han var en av gärningsmännen i en grov misshandel mot en man som ådrog sig ett skallbensbrott, flera krossår, svullnader och blåmärken i huvud och ansikte samt en hudskada som syddes med tolv stygn i bakhuvudet. Detta brott inträffade i en stuga på Larvi koloniområde den 29 juli 2019. Det var en skjutning på Öster mot den nu dömde 27-åringen som enligt tingsrätten var bakgrunden till misshandeln. I samband med misshandeln och skjutningen har även två handgranater kastats in i två lägenheter. Det var dock bara en av dessa som detonerade. Ingen person befann sig dock i den aktuella lägenheten.

27-åringen dömdes även för en annan misshandel mot en kvinna och en man i november samma år.

Dessutom dömdes han för olaga hot, skadegörelse, häleri, hot mot tjänsteman, övergrepp i rättssak, grov olovlig körning, narkotika- och dopingbrott, brott mot vapenlagen samt olovlig befattning med punktskattepliktiga varor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser