Församlingshemmet blir Kyrkans Hus

Kyrkofullmäktiges ordförande Sune Karlsson inviger Kyrkans hus 1 september 2020. Foto: Mathilda Simonsson-Torstensson
Ordförande i kyrkorådet, Sune Karlsson, inviger Kyrkans hus 1 september 2020.
Foto: Mathilda Simonsson-Torstensson

Under våren och sommaren 2020 har renovering av Landskrona församlingshem pågått för att ge plats till nya kontor och uppdaterade verksamhetslokaler. Den 1 september stod bygget klart och nu får församlingshemmet ett nytt namn – Kyrkans Hus.

Två av församlingens fastigheter ligger intill varandra på Artillerigatan: församlingsexpeditionen från 1920-talet och församlingshemmet från 1980-talet.
– Vi hade ett ålderstiget fastighetsbestånd som behövde rustas och vi behövde minska antalet lokaler. Därför kom vi fram till att vi faktiskt ryms i församlingshemmet om vi bygger om det. Församlingsexpeditionen hade varit svårare att bygga om till verksamhetslokaler, säger Peter Grims, fastighetschef på Landskrona församling.

För att befästa de nya lokalerna skapade församlingen en intern tävling bland de anställda gällande ett nytt namn. Resultatet blev Kyrkans hus.
– Det nya namnet förtydligar att både verksamheter och personal finns på samma plats. Det blir också en nystart för dem som vistas i lokalerna, säger Kyrkoherde Eva-Lotta Grantén.

Till arkivet