Annons

Ljuset söker konstnärer för samarbete

Ljuset söker nu lokala konstnärer som vill delta ljusprojektet.

Ljuset, det tre månader långa ljusevenemanget som just nu pågår i Landskrona söker lokala konstnärer som vill medverka i projektet.

Annons
 

Vi noterar att konstnärer i Landskrona kan medverka i ett kollaborativt ljusprojekt som sker i december 2020 i samarbete med ljuskonstnärerna Ilkka Häikiö och Kristian Nihlén. Projektet heter Rampljus.

I en lokal på Nygatan skapas två olika verk i en konstnärlig process mellan en lokalt verksam konstnär och en ljuskonstnär. Det ena verket skapas och visas under perioden 1-15/12 det andra 16-31/12.

Ljuset söker två lokalt verksamma konstnärer, som inte behöver inte ha erfarenhet av att arbeta med ljuskonst sedan tidigare. Man kan medverka med befintliga verk och alla konstformer är tillåtna.
– Viljan att samarbeta och att skapa en gemensam upplevelse är det viktigaste, anser Olof Werngren, projektledare för Ljuset.

Ersättning erhålls från Kulturnämndens stöd för covid-19s konsekvenser för kulturaktörer.

Intresserade konstnärer kan anmäla sig senast 6 november 2020 .
Detta görs via ett formulär som du hittar här.

Konstvideo på Nygatan 7
Noterbart i sammanhanget är att Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona visar filmer av den tyska konstnären Phillip Lachenmann i skyltfönstret på Nygatan 7 från och med mörkrets inbrott. Sammanlagt kommer tre filmer av Lachenmann att visas under ljusfestivalen. 

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

Curatorer: Nina Slejko Blom & Conny Blom.

Stillbild ur filmen SHU (Blue Hour Lullaby) av den tyska konstnären Phillip Lachenmann.
Foto: Phillip Lachenmann.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser