Ljuset söker konstnärer för samarbete

Ljuset söker nu lokala konstnärer som vill delta ljusprojektet.
Ljuset söker nu lokala konstnärer som vill delta ljusprojektet.

Ljuset, det tre månader långa ljusevenemanget som just nu pågår i Landskrona söker lokala konstnärer som vill medverka i projektet.

Vi noterar att konstnärer i Landskrona kan medverka i ett kollaborativt ljusprojekt som sker i december 2020 i samarbete med ljuskonstnärerna Ilkka Häikiö och Kristian Nihlén. Projektet heter Rampljus.

I en lokal på Nygatan skapas två olika verk i en konstnärlig process mellan en lokalt verksam konstnär och en ljuskonstnär. Det ena verket skapas och visas under perioden 1-15/12 det andra 16-31/12.

Ljuset söker två lokalt verksamma konstnärer, som inte behöver inte ha erfarenhet av att arbeta med ljuskonst sedan tidigare. Man kan medverka med befintliga verk och alla konstformer är tillåtna.
– Viljan att samarbeta och att skapa en gemensam upplevelse är det viktigaste, anser Olof Werngren, projektledare för Ljuset.

Ersättning erhålls från Kulturnämndens stöd för covid-19s konsekvenser för kulturaktörer.

Intresserade konstnärer kan anmäla sig senast 6 november 2020 .
Detta görs via ett formulär som du hittar här.

Konstvideo på Nygatan 7
Noterbart i sammanhanget är att Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona visar filmer av den tyska konstnären Phillip Lachenmann i skyltfönstret på Nygatan 7 från och med mörkrets inbrott. Sammanlagt kommer tre filmer av Lachenmann att visas under ljusfestivalen. 

Phillip Lachenmann (f 1963) är en tysk multimediakonstnär som för närvarande är bosatt i Istanbul, men annars bor och arbetar i Tyskland och USA. Lachenmann har presenterat sina verk runt om i världen och bland annat gjort större separatutställningar på samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof i Berlin, och Ace Gallery i Los Angeles.

Curatorer: Nina Slejko Blom & Conny Blom.

Stillbild ur filmen SHU (Blue Hour Lullaby) av den tyska konstnären Phillip Lachenmann.
Foto: Phillip Lachenmann.

 

Till arkivet