LA Travel i konkurs

Tusentals och åter tusentals svenskar hade vallfärdat till Berlin i juni 2006. En del av dessa hade rest ner med LA Travel som syntes med sina banderoller bland fansen. Nu har en pandemi satt stopp för sportresebyrån.
LA Travel fick en kickstart och syntes ofta i samband med de stora landslagsmatcherna. Som här i Berlin 2006.

Från hundra på index till noll på ett halvår. Att sälja sportresor i pandemitider låter sig helt enkelt inte göras. I fjol hade resebolaget 15 anställda, nu går LA Travel AB i konkurs.

Den 28 oktober inledde LA Travel AB, som har sitt säte i Landskrona, konkurs uppger nyhetstjänsten Newsworthy. 

LA Travel AB, som grundades år 2004, rapporterade en omsättning på 90 miljoner kronor i sitt senast bokslut (juni 2019) med en vinst på 3 miljoner kronor. Bolaget anställde då 15 personer, enligt Newsworthy.  När konkursansökan lämnades in uppgavs  bolaget ha två personer anställda.

LA Travel, var specialiserade på fotbollsresor till de största ligorna i Europa. Man arrangerade även Formel 1 – och hockeyresor.

Redan första året arrangerade resebolaget en 48 timmar lång bussresa (enkelresa!) till fotbolls-EM i Portugal. Femtio tappra svenska supportrarna reste med LA Travel till EM för att se gruppspelet. Elddopet blev lyckat och just landslagsresor kom också att bli en av bolagets paradgrenar. Två år senare, 2006,  var LA Travel med och arrangerade Camp Sweden i Berlin i samband med VM i Tyskland. Minnesvärt inte minst för det massiva stöd och den gula vägg som skapades på Olympiastadion i matchen mot Paraguay, De svenska fansen hade fått 25 000 biljetter. Trots detta lyckades runt 50 000 svenskar klämma in sig på arenan. Ett magiskt ögonblick i svensk idrottshistoria där LA Travel hade ett litet finger med i spelet.

Hur alla som har bokat en paketresa till EM nästa år, genom LA Travel, drabbas återstår att se.  Dessa får nu högst troligt ansöka om att få ersättning från kammarkollegiets försäkring som gäller paketresor. 

Tusentals och åter tusentals svenskar hade vallfärdat till Berlin i juni 2006. En del av dessa hade rest ner med LA Travel som syntes med sina banderoller bland fansen. Nu har en pandemi satt stopp för sportresebyrån.
Till arkivet