Annons

Mångsysslare ställer ut på Galleri Gamla Staden

På onsdagen arbetade galleristerna på Galleri Gamla Staden hårt för att hinna hänga Petter Thoens verk. På torsdagskvällen är det smygpremiär.

På torsdagen var det meningen att det skulle vara kulturnatt med allt vad det innebär. Men Corona satte stopp för detta. Det hindrar dock inte Galleri Gamla Staden på Norra Kyrkogränd 31 i Landskrona, att på torsdagskvällen smygöppna sin utställning med den norske konstnären, kokboks- och barnboksförfattaren Petter Thoen. Vernissagen äger rum på lördag.

Annons
 

– Vi kommer att ha noga koll på antalet besökare och att alla avstånd hålls, lovar Jan-Erik Palm, en av galleristerna.
– Anledningen till att vi kör trots de senaste restriktionerna är att vi redan bokat resor, hotell och allt annat runt utställningen. Dessutom hade ju all konst skickats till oss. Därför tog vi beslutet att ställa ut efter mycket noga övervägande.

Petter Thoen är född den 17 november 1943 och är bosatt och verksam i Sverige och USA. På 1960-talet ritade han omslag till skandinaviska upplagor av tidningar Superman, Batman, Hjälp, En rolig halvtimma och många andra. På 1970-talet flyttade konstnären till USA och arbetade som art director. Han hade sin egen reklambyrå Johnston Thoen & Partners med kunder som General Electric, Rockwell International och Wall Street Journal. Thoen prisades med över hundra kända Advertising Awards, såsom CA Award, ANDY Award, Clio Award och Belding Award.
– Det är kul att kunna presentera en så rutinerad gentleman. Han har träffat såväl Andy Warhol och Rolling Stones som Hugh Hefner. Bara för att nämna några, säger Jan-Erik Palm.

Vernissagen äger rum på lördag klockan 12-16. Därefter håller Galleri Gamla Staden öppet lördagar och söndagar mellan klockan 12-16 till och med den 22 november. Petter Thoen är själv på plats på torsdagens smygöppning klockan 18-22.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser