Annorlunda allhelgonahelg på grund av corona

På grund av corona kommer årets allhelgonahelg att se annorlunda ut. Bland annat kommer den stora minnesgudstjänsten i Sofia Albertina kyrka att ersättas med mindre andakter i S:t Johannes kyrka på fredagen den 30 oktober. Är du i riskgruppen och inte vågar ge dig iväg och tända ett ljus så kan du få hjälp med detta. Men det gäller att skynda på. Sista dagen att beställa tjänsten är idag, måndag.

Året som gått har inte varit som alla andra år, något som har påverkat samtliga människor i vårt samhälle och självklart även allhelgonahelgen. På grund av de rådande omständigheterna kommer därför Svenska kyrkan i Landskrona att erbjuda möjligheten att tända ljus åt de personer som inte har möjlighet att besöka en kyrkogård under helgen. Ljuset och tjänsten är kostnadsfri och beställs via formulär på församlingens hemsida eller via Kyrkogårdsexpedition på 0418-574 50. När ljuset är tänt kommer en bild att skickas via sms till beställaren. Senast datum för beställning är idag, den 26 oktober.

En annan förändring som sker under allhelgonahelgen är att den stora minnesgudstjänsten i Sofia Albertina kommer att ersättas med mindre andakter i S:t Johannes kyrka på fredagen den 30 oktober 15.30 och 16.30, samt lördagen den 1 november varje hel timme mellan 11-16. 
– Det är självklart tråkigt att behöva ställa in vanligtvis välbesöka gudstjänster och andra evenemang, men vi har valt att anpassa och försöker erbjuda alternativ som vi hoppas att våra besökare uppskattar lika mycket, säger kyrkoherde Eva-Lotta Grantén.

Här är en länk till Landskrona församlings program under helgen. Här hittar du tider för gudstjänster och musik under allhelgonahelgen. Du hittar även information om vad som händer på kyrkogårdarna i Landskrona församling.

Till arkivet