Annons

Äcklig mat och zoombies på orientering pitchades in

Glada tjejer med koll på den äckligaste maten. Från Bero Produktioner: Norea Appelby, Kim Nelinder, Jonna Erlandsson och Karin Marklund.
Foto: Whyland.

Skulle du vilja gå på en matfestival och ta del av världens äckligaste mat eller rent av ägna dig åt skogsorientering och samtidigt se upp för zoombies?
Vem vet, kanske kan de bli verklighet. I förra veckan sålde studerande från Yrkeshögskolan i  Landskrona in just dessa tankar till Event in Skåne.

Annons
 

För tredje året i rad erbjöd Event in Skåne studerande från Yrkeshögskolan Landskrona att pitcha in sin bästa eventidé med möjlighet för att få genomföra den i verkligheten.

Det var i onsdags som 30 förväntansfulla studerande från utbildningen Eventkoordinator i grupper om fyra personer fick gå upp Landskrona teaters scen för att pitcha in sin bästa eventidé på tio minuter. Detta för att försöka övertyga en jury bestående av experter inom evenemang samt en representant från Event in Skåne att deras idé ska få stöd för att genomföras. Samtidigt befann sig publik och utbildningens resterande studenter på länk för att följa sändningen på säkert avstånd. 

Reglerna var enkla. Evenemanget måste vara genomförbart och väl förankrat i den kommunen det ska genomföras. De studerande hade fått sju veckor på sig att förbereda sig och koppla samman alla intressenter.
– En utbildning är ingenting alls utan verklighetsförankring i arbetslivet. Vi är stolta och glada över våra studerande som vågar slänga sig ut i en bransch som nu står på stand-by. Jag tror att behovet av upplevelser är större än någonsin, säger Aida Winnerström, utbildningsledare på eventkoordinatorutbildningen i Landskrona.

En jury bestående av Jessica Winberg – Dreambag, Petra Kuritzen – Event in Skåne, Jonas Stoltz – Helsingborg Arena och Scen AB samt Sofie Broomé – Tourism in Skåne hade den ytterst delikata uppgiften att kora segrarna. Efter lång överläggning beslöt sig juryn i enighet med Event in Skåne att förklara två pitchar som vinnare. Detta innebär att projektgrupperna Bero Produktion och Dreamteam Projects får ta del av kompetens och stöd från Event in Skåne för att genomföra sina evenemang utifrån framlagda planer.

Bero Produktioner tog vid ett existerande koncept om världens äckligaste mat. I samarbete med  Disgusting Food Museum i Malmö pitchade de in en genomförbar festival där besökare tillsammans kan vidga sina sinnen och smaklökar.

Dreamteam Projects lyckades föra samman många olika trender genom sin Zombie Challenge. Vilket är en skogsorientering där du samtidigt aktar dig för zombies.

Pitch Skåne är ett samarbete mellan Event in Skåne och YH utbildningen Eventkoordinator i Landskrona med målet att ge de studerande i utbildningen en möjlighet att få genomföra egna idéer som kan leda till ökad samverkan mellan skånska kommuner, näringsliv och föreningar samt stärka utbildningens position och bidra till utbildningens utveckling och relationer med näringslivet.

Pitch Skåne är ett initiativ av Event in Skåne och Georg Jonasson som har vidareutvecklats av Elin J. Swärd, kursledare i Event Management 2020. Huvudsyftet är att skapa ett event som bidrar till att stärka Skånes varumärke som en intressant region inom Mat och dryck, E-sport eller Outdoor.

Juryn från arbetlivet samt kursledare på säkert avstånd. Från vänster i bild. Jonas Stoltz – Helsingborg Arena och Scen AB (HASAB), Elin J. Swärd – Whyland (kursledare), Jessica Winberg – Dreambag, Petra Kuritzen – Event in Skåne samt  Sofie Broomé – Tourism in Skåne.
Foto: Whyland.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser