Annons

Spärrade inte kort – utsatt för bedrägeri

En man i 45-årsåldern hade inbrott i sin bil på Skeppsbrokajen den 13-14 september. Han blev då bland annat bestulen på ett kreditkort som låg i bilen. Av någon anledning spärrade han inte kortet och nu har han utsatts för ett bedrägeri.

Annons
 

Det var när det kom en faktura från ett företag i mannens brevlåda som han upptäckte bedrägeriet. När han kollade kontot upptäckte han att någon handlat och beställt varor för cirka 1000 kronor.
– Här lär vi oss två saker. Först och främst att man inte lämnar något kort kvar i bilen. Skulle man råka göra detta ändå så måste man spärra korten direkt eftersom det går att, så kallat blippa mindre summor som kan bli stora, säger Åsa Emanuelsson, informatör på polisen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser