Annons

Samlarhem under klubban

Gillar du gamla leksaker? Då ska du kolla in tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverks hemsida.

Hela 182 av de 756 objekt som går under klubban på tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk kommer från ett samlarhem i Stockholm. Men det finns även en hel del rop med lokal prägel. Dessutom märks det att julen är i antågande. Det är alltså en lika varierad och spännande auktion som vanligt när Skånes Auktionsverk börjar svinga klubban imorgon, tisdag klockan 18.00.

Annons
 

Är du sugen på att ha en flygel i ditt vardagsrum? Eller varför inte ropa in ABBA-autografer eller autografer av fotbollsikoner från Liverpool som gästade Landskrona 1990? Det som det finns mest av är dock gamla leksaker och träskulpturer.
– Dessa kommer från ett hem i Stockholm. Det är cirka en fjärdedel av alla rop som kommer från det hemmet, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Här finns bland annat två bussar i bemålat gjutjärn från första halvan av 1900-talet.

Det är dock inte bara leksakssamlare som har en högtidsstund att vänta imorgon. Även autografsamlare lär spana in auktionen. Förutom en samling med autografer av Kal P Dal, Svenne & Lotta, Ricky Bruch, The Boppers med flera så kan du ropa in en bok med ABBA:s autografer, ett tryck med Ronnie Petersons autograf samt den klassiska BoIS-Liverpool- affischen från 1990 då de båda lagen möttes på IP i Landskrona, med autografer av tolv Liverpoolspelare, bland annat Ian Rush, Bruce Grobbelaar och Ray Houghton.

Vi noterar också att julen är i antågande.
– Vi har ju en del tomtar som springer här ute men till skillnad från dessa så har vi några tomtar som kommer att ropas ut. Det är ju trots allt bara drygt två månader till julafton, avslutar Joakim Karlsson med ett leende.

Visning äger rum idag, måndag klockan 13 till 19 och auktionen går av stapeln på Skånes Auktionsverks hemsida med start imorgon klockan 18.00.

Läs även: Tavla av Roy Evertsen skänkt till stödfonden

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser