Annons

Tavla av Roy Evertsen skänkt till stödfonden

Många konstnärer och läsare skänkte konst till en auktion på Skånes Auktionsverk som hölls den 9 juni i våras. Det resulterade i 90 rop där alla intäkter oavkortat gick till stödfonden för Landskrona Direkts överlevnad. Nu har ytterligare en tavla skänkts. Det är en oljemålning av ingen mindre än nyligen bortgångne Roy Evertsen som lämnats in och där det inropade beloppet går till stödfonden. Auktionen äger rum imorgon, tisdag.

Annons
 

– Det var så mycket med corona i våras och jag och min fru är båda i riskgruppen. Därför kunde vi inte lämna in tavlan då. Men nu är det gjort, säger givaren.

Det är en oljemålning på duk från 1952 och med största sannolikhet är motivet hämtat från Ven där konstnären bodde under den aktuella perioden.

Här är en länk direkt till tavlan. Lägg gärna ett bud och bidra till att Landskrona Direkt ska kunna fortsätta att skriva nyheter om staden. Noterbart är att det hade varit ytterst tveksamt om vi kunnat skriva om inställda karnevaler, män som anlägger bränder och hotar kommunen och mycket annat om det inte varit för stödfonden.

En kommentar till "Tavla av Roy Evertsen skänkt till stödfonden"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Samlarhem under klubban

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser