Annons

Staden träffade kolonister

Här är de tre alternativen som de drabbade koloniägarna måste ta ställning till senast den 1 december.

Följetången om de arsenikförorenade tomterna på Kopparhögarnas koloniområde fortsätter. På onsdagen kallade stadsbyggnadsförvaltningen de drabbade koloniägarna till möte.

Annons
 

Mellan 40-50 koloniägare på Kopparhögarna träffade företrädare för staden på Hotel Öresund på onsdagen. De kallade var de som kommer att få lämna sina kolonilotter på grund av arsenikförgiftad mark. Enligt stadsbyggnadsförvaltningens chef Johan Nilsson gick mötet bra.
– Det är klart att känslor är inblandat men jag tycker att det gick bra, säger han och får medhåll av koloniföreningens stridbare ordförande Jonas Levin.
– Stadsbyggnadsförvaltningen gjorde bra ifrån sig. Det gör bara var de är ålagda att göra, säger Jonas Levin.

Johan Nilsson hänvisar också de som är arga på stadsbyggnadsförvaltningen till andra parter.
– Vi förhåller oss bara till beslut som fattats i kommunfullmäktige. Och miljöförvaltningen har sagt att vi inte får ha några avtal på de aktuella tomterna efter den 31 december 2021.

Det står sedan tidigare klart att 43 stugor ska rivas. Kommunen har erbjudit tre olika ersättningar för de drabbade. Nu har de fram till den 1 december på sig att välja.
– En del har gjort sina val tidigare och igår fick vi in några till. Skulle det finnas någon som inte svarar innan den 1 december så får vi hantera det då, säger Johan Nilsson.
– Den 31 december 2021 ska alla vara borta. Sedan ska marken återställas vintern 2021-2022. Det kommer att sås gräs på marken efter att den är återställd.

Hur det kan komma sig att det hamnar arsenik i marken har kommunen ej lyckats få klarlagt.
– Vi vet inte med hundraprocentig säkerhet. Det kan härstamma från den tid då det låg en stor gård på området men vi har även fått indikationer på att det kan vara Sockerbolaget som orsakat de förhöjda värdena, avslutar Johan Nilsson.

Läs mer:  Arsenikdrabbade kolonister på agendan

 

En kommentar till "Staden träffade kolonister"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Arsenikdrabbade kolonister på agendan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser