Annons

Sju musikstuderande premieras

Alice Goldstrand har förgyllt många tillställningar i Landskrona med sin sång.

Jaderska musikfonden har beslutat att fördela årets stipendiesumma på sammanlagt 75 000 kronor till sju musikstuderande på eftergymnasial nivå. Fonden delar ut ett stipendium på 15 000 kronor och sex stipendier på 10 000 kronor.

Annons
 

Det största stipendiet på 15 000 kronor går till 23-åriga sopranen Marta Saelöen, som nu går det sista året på Musik- och operahögskolan vid Mälardalens Högskola med siktet inställt på opera.

Tiotusen kronor går till Daniel Tomanek som avslutat studier vid Skurups folkhögskola och nu siktar på Malmö Musikhögskola. Dit siktar också Max Hegdal, som bedrivit sångstudier på St. Sigfrids Folkhögskola i två år, medan Ariana Jashari redan studerar på ämneslärarprogrammet på Malmö Musikhögskola. Hennes syster Diana Jashari spelar flöjt och studerar just nu på Ingesunds folkhögskola med siktet inställt på musikhögskola. 19-åriga Emma Lundmark har påbörjat en musikalutbildning på Performing Art School i Göteborg, och musikteater vill också 21-åriga Alice Goldstrand ägna sig åt. Hon går en musikteaterutbildning vid Östra Grevie folkhögskola.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser