Annons

Matfestival och SM i grillning i Teaterparken

Det blir grillning av hög klass när SM i grillning avgörs i Landskrona nästa sommar. Det är ingen vild gissning att Ulf Nietosvuori från Restaurang Sirius och LA BBQ Team kommer att vara rejält taggade när det väl är dags.

Arrangörerna bakom Skånes Matfestival har enats om att på nytt satsa på ett fullskaligt evenemang i Landskrona parallellt med SM i grillning den 12–13 juni 2021.
En rad evenemang har påverkats av regeringens beslut om att begränsa allmänna sammankomster till maximalt 50 deltagare, så även Skånes Matfestival och grill-SM. Dessa kunde inte genomföras i somras på grund av restriktionerna.

Annons
 

Nu har representanter för matfestivalen, grill-SM och Landskrona stad kommit överens om att satsa lika stort inför sommaren 2021. Det blir en fullskalig Skånes Matfestival tillsammans med svenska mästerskapen i grillning. Helgen 12–13 juni kommer odlare, producenter och förädlare inom mat och dryck att med dofter, smaker och inspiration locka in till centrala och lummiga Teaterparken i Landskrona.

– Platsen är noga utvald för detta evenemang. Teaterparken är vår mest centrala park och ligger precis intill stadskärnan med butiker, caféer och restauranger och som stärker upp och kompletterar festivalupplevelsen och Landskronabesöket. Vi har alla ytorna vi behöver för utställare och grillare och en populär lekplats som blir basen i vårt barnområde under festivalen, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig i Landskrona stad.

– Vi är glada och mycket förhoppningsfulla inför nästa års evenemang. Vi har längtat och det tror vi att producenter från Sveriges kornbod också gjort. Vi lovar en härlig festival med mycket doft, smak och nya intryck för matintresserade, drycker som lyfter maten, aktiviteter för barn i alla åldrar, en grillfest som inspirerar och lär ut, säger Anders Albäck från Skånes Matfestival.

– Vi i grill-Sverige är väldigt glada över att slutit ett avtal med Skånes Matfestival och Landskrona stad för grill- och bbq SM 2021. SM kommer att bli en succé i vackra Landskrona, säger Ulrik Lindelöv, ordförande i Swedish Barbecue Association. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser