Annons

Håll avstånd

Nyhetsbyrån Newsworthy sammanställer varje vecka en rapport om coronaviruset i Sverige, kommun för kommun och län för län, baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten. Nu noterar de att antalet som smittades av corona har ökat med 36 procent de senaste två veckorna i Landskrona.

Annons
 

De senaste två veckorna har 15 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Landskrona kommun. Det är en uppgång jämfört med de två föregående veckorna.

Landskrona får gult ljus
EU-kommissionen har föreslagit ett gemensamt “trafikljussystem” för att kategorisera smittorisken i länder och områden, utifrån antalet nya fall och andelen positiva tester de senaste 14 dagarna. Detta använder även Newsworthy för att illustrera hur Landskrona ligger till, och kunna jämföra med andra områden.

– Sett till befolkningen har Landskrona haft 32 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste två veckorna. Om Landskrona var ett land skulle det därmed få gult ljus, skriver Newsworthy i ett pressmeddelande.

I hela landet skulle just nu nio kommuner, men inga län klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. 162 av 290 kommuner och 19 av 21 län skulle listas som gula.

I hela Skåne län rapporterades 672 nya fall de senaste två veckorna, vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna (+32 procent).

Sedan pandemins utbrott har Landskrona klarat sig lindrigare än de flesta kommuner, sett till sin befolkning, med totalt 310 fall per 100 000 invånare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser