Annons

Massor av fiskeredskap under klubban

Joakim Karlsson visar upp en liten del av alla de fiskeredskap som ropas ut på Skånes Auktionsverks onlineauktion på tisdag.

Den som är intresserad av fiske kan göra riktiga klipp när Skånes Auktionsverk håller onlineauktion på tisdag. Här finns det mesta en sportfiskare kan önska. En hel del lokala objekt kommer också att ropas ut.

Annons
 

Är du intresserad av sportfiske? Då ska du kolla in tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Ett stort antal fiskerullar och spön kommer att gå under klubban. Och det rör sig om såväl spinn- som flugfiske.
– Och för den riktigt inbitne som har en lång och tråkig höst och vinter utan fiske framför sig så finns här till och med allt som krävs för att binda egna flugor, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionen.

Och på tal om fiske så är kopplingen till konsten som ropas ut nära. Här finns flera tavelmotiv från Borstahusen. Dessutom är där fotokonst där en av bilderna visar en fiskebåt på väg in i Borstahusens Hamn.
– Det är Patrick Carlsson, yrkesfiskare sedan många år, som kommer in med sin båt Tacitus efter att han dragit nät i Öresund, säger Håkan Karlsson som tagit bilden.
– De två bilderna är tagna under samma promenad i februari 2017 och ställdes under samma vår ut på den öppna kreativa salongen som hölls i Landskrona konsthall och heter kort och gott The Walk.

Och det finns mer lokal konst. Såväl Sven ”groda” Lindgren och Lennart Cederstam som Sune Lundqvist och Gustav Rudberg är representerade Och naturligtvis finns det verk av Hjalmar Lindblom och Vitautas Kasiulis att lägga bud på.

Annars är det som vanligt en auktion med allt mellan himmel och jord att ropa in.

Passa på att titta på allt som ropas ut. Visning äger rum på måndag den 5 oktober mellan klockan 13 och 19. Adressen är Ringvägen 48. Onlineauktionen startar klockan 18 dagen efter visningen.

Sven “Groda” Lindgren var konstnären som alltid hade basker på sig när han målade. Hans oljemålning “Från Borstahusen” visar “Cement” som han såg det på 1960-talet. Tavlan var utställd på Landskrona Museum i samband med jubileumsutställningen 1963. Buda på den eller något av de andra auktionsföremålen på Skånes Auktionsverks hemsida: https://www.skanesauktionsverk.se/

Annons
Annonser














Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser