Landskrona Atletklubb belönas av 30/30-fonden

Henrik Lundqvist lovprisar Landskrona Atletklubb. Bild: Skärmdump från motiveringsvideon.
Henrik Lundqvist lovprisar Landskrona Atletklubb.
Bild: Skärmdump från motiveringsvideon.

Just nu kan man på sociala medier se landets främste hockeymålvakt, Henrik Lundqvist, lovprisa olika idrottsföreningar. En av dessa är Landskrona Atletklubb.

I 2020 års utdelning från 30/30-fonden som startas av Henrik Lundqvist och Unibet belönas Landskrona Atletklubb för sitt arbete för ungdomar i idrotten. Priset består i 30000 kronor som ytterligare kommer stärka arbetet inom klubben.

Motiveringen lyder:
”Genom att konsekvent arbeta efter budorden gemenskap, glädje och att tyngdlyftning ska vara en sport för alla har Landskrona Atletklubb förändrat ryktet som testosteronstinn källarsport till en hälsofrämjande träningsform för hela familjen. Fysisk aktivitet på recept. Det är en medicin vi gärna doserar.”

– Vi är mycket glada och stola över att uppmärksammas på det här sättet och ser det som ett kvitto på att vi arbetar i rätt riktning,  säger Fredrik Hertzberg, vice sekreterare i Landskrona Atletklubb.

Landskrona Atletklubb är ett stort föredöme när det gäller att få stadens befolkning att röra sig hela livet. Varje dag lever klubben upp till sin värdegrund: ALLA som vill träna olympisk tyngdlyftning är välkomna till GEMENSKAPEN i Landskrona Atletklubb där vi med GLÄDJE och TILLSAMMANS UTVECKLAS för att må bra hela livet. Bakgrunden till värdegrunden har tagits fram gemensamt av alla medlemmar på ett antal workshops och sedan summerats och formulerats av styrelsen. Resultatet av arbetet syns idag i träningslokalen i form av fem tavlor med värdeorden målade med gemensamma krafter av klubbens medlemmar.

Se och hör Henrik Lundqvist tal till Landskrona Atletklubb

Till arkivet