Mästarmöte på teaterns scen

Göran Söllscher och Hans Pålsson kommer till Landskrona teater.
Göran Söllscher och Hans Pålsson kommer till Landskrona teater.

Två giganter inom den svenska konstmusiken spelar tillsammans i turnén Aerial Roots – ett samspel där gitarr och piano klingar sida vid sida och var för sig. Som grädde på moset kommer duon Göran Söllscher och Hans Pålsson till Landskrona Teater den 23 oktober.

Gitarristen Göran Söllscher har sedan genombrottet 1978, då han kammade hem 1:a pris i Concours International de Guitare i Paris, hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Han har gjort ett tjugotal skivinspelningar för Deutsche Grammophon, och hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom.

Hans Pålsson, som tillägnats över 60 (!) soloverk och pianokonserter, är för många bekant genom TV-programmet ”I döda mästares sällskap”. Han har framträtt som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen och Okko Kamu och medverkar på omkring 25 skivinspelningar.

Duon kommer under turnén att spela program som sträcker sig från J S Bach, via Boccherini, Beethoven och Manuel María Ponce, till nyare tongångar av Daniel Börtz.

De kommer även att framföra ett rykande färskt uruppförande med Ylva Freds specialskrivna verk Aerial Roots, musik som vuxit fram under vårens isolerade coronatillvaro. Ylva Fred utsågs 2018 till Årets unga svenska kompositörer och tilldelades 2019 Sten Bromans Tonsättarstipendium.

Den 23 oktober har du chansen att uppleva dessa två virtuoser på Landskrona Teaters scen i ett ovanligt möte mellan piano och gitarr.

Till arkivet