Annons

Dubbla vinster för Kronan under premiärhelgen

Kronan VBK:s A-lag har fått en kalasstart på division 1 -säsongen med två raka segrar.

I lördags var det äntligen dags för seriepremiär för Kronans division 1-tjejer hemma i Borstahusen IH. Under lite annorlunda former, utan publik och med matchen livesänd på Facebook, tog man emot svensk volleybolls framtid, då Riksidrottsgymnasiet RIG Falköping stod för motståndet.

Annons
 

Det var idel andra- och tredjeårselever som stod för motståndet och Kronan har aldrig tidigare lyckats vinna mot RIG, som har många långa tjejer och är väldigt duktiga i block-/försvarsspelet. Men fulla av självförtroende tog Kronan tag i taktpinnen direkt och de första två seten gick enkelt till hemmalaget med 25-21, 25-16. I tredje set slappnade Kronan av och motståndarna högg direkt och spelade hem setet enkelt med 15-25. Fjärde set leddes av bortalaget hela vägen fram till setbollar 22-24 och då trodde många att RIG skulle lyckas tvinga fram ett avgörande set, men Kronan spelade med självförtroende och fegade inte utan tog sig förbi och stängde setet med 27-25. Därmed tog Kronan hem alla tre poängen och sin första vinst mot RIG någonsin. MVP (matchens lirare) i Kronan gick till Maria Waldh, som med sin rutin och sitt lugn ledde laget föredömligt. Extra plus också till planens yngsta spelare Emilia Saxne som bombade in hela 18 poäng från sin nya kantposition och till passaren Moa Mellblom som fördelade spelet bra och plockade fram det lilla extra när det behövdes i fjärde set.

Efter glädjeruset på lördagen var det dags för ny match på söndagen, då nykomlingarna Alingsås svarade för motståndet. Denna match blev tvärtom mot lördagens, med lägre tempo, kortare motståndare, men i gengäld en hel del rutin på andra sidan nät. Efter några osäkra bollar i början av matchen så fick Kronan grepp om spelet och tog enkelt hem matchen med 25-14, 25-12, 25-22.
– Vi fick tillfälle att spela runt på hela truppen och alla gjorde bra ifrån sig. MVP blev Medina Talic som inte fått så mycket speltid i division 1 tidigare men spelade riktigt tryggt och bra. Vårt centerspel kom igång på slutet och centrarna Agnes Johannesson och Annie Nyberg blev poängbäst med 12 respektive 11 poäng, säger Marie Saxne, coach för Kronan VBK.

Detta innebär full pott efter två matcher och lagets bästa start någonsin i division 1.
– Laget är betydligt starkare än tidigare och målsättningen är högre ställd än tidigare två säsonger i “ettan”. En topp tre placering känns inte omöjlig om alla får vara friska och hela, tror Marie Saxne.

Redan nästa helg väntar returmatch mot Alingsås då laget beger sig norrut för första bortamatchen.
Klubbens division 2-lag har sin seriepremiär på lördag med dubbla bortamatcher mot Malmö och Lund. Division 2 spelas i år i sammandragsform.
 
 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser