Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Landskrona hyllas med öl och sportbar

Landskrona har fått ett öl uppkallat efter sig. Notera mössan på ölen. Det var Färöarnas landslagsmålvakt Jens Martin Knudsen som hade en dylik på sig när de tog sin första seger någonsin i EM-kval i fotboll. Matchen spelades i Landskrona.

Visste du att Landskrona ”har” en ny sportbar? Nej, vi menar inte Bulldogs. Visste du också att de serverar en öl som heter Landskrona där? Nähä. Det är kanske inte så konstigt. Du måste ta dig till Färöarna mitt ute i Atlanten för att njuta av en Landskrona. I Landskrona.

Annons
 

Den 12 september 1990 vann det färöiska A-landslaget i fotboll sin första EM-kvalmatch någonsin. Det var Torkil Nielsen som gjorde matchens enda mål när Färöarna besegrande Österrike. Och matchen spelades på Idrottsplatsen i Landskrona.
Detta har satt så stora spår på den lilla ön att det lokala bryggeriet Føroya Bjór firar 30-årsjubileum av matchen med att brygga en Landskrona. 

Det är kocken och den före detta krögaren Poul W. Lorenzen som tipsar om den nya ölen.
– Føroya Bjór brygger mycket god öl. Det vet vi som åkte med på Landskrona Direkts resa till European Beerfestival i Köpenhamn för ganska exakt 12 år sedan, säger Poul W. Lorenzen.

Och inte nog med att han tipsar om ölet.
– Det finns även en sportbar i Thorshamn som heter Landskrona Sports Bar. Den är naturligtvis också en hyllning till Landskrona, säger han.

Vad finns då att säga om ölet?
– Det är ett exportöl på 5,8 procent och det lär ha en påtaglig smak av aromhumle, citrus och frukttång, säger Poul W. Lorenzen.
– Det ska bli spännande att testa ölet. Jag har faktiskt beställt några flaskor.

Till er läsare: Skulle du ha vägarna förbi Färöarna så hojta till.

Klicka här för att komma till Landskrona Sport Bars hemsida

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser