Annons

Ett par ord med Anton Tuomi

No Notions släpper idag sin tredje singel, “New Beginning”.  På bas hittar vi Landskronabekantingen Anton Toumi, längst till höger i bild.

Anton Toumi är sedan årsskiftet basist det hårdsatsande metalbandet No Notion. Ett band med medlemmar sprida över Skåne. Hittills har man gett ut två singlar och idag släpps den tredje.

Annons
 

Berätta lite om bandet.
– Bandet startades för ett gäng år sedan av Erik (Svensson, gitarr) och Jimmy (Svensson, trummor) som har spelat tillsammans sedan barnsben. Elias (Isacson, sång) kom med några år senare och nu i januari tog jag över basen och blev en del av No Notion-familjen. Vi är alla boendes i olika delar av både Skåne och Blekinge och möts i vår replokal i Hässleholm, berättar Anton Toumi som vi sett i ett antal olika metalband från Landskrona.
– Med ett gemensamt intresse för klassisk Metal så har vi skapat ett sound vi är väldigt stolta över, som ni kan höra i tidigare släppta låtar och då i vår grymma nya singel “New Beginning”.

På tal om tidigare låtsläpp, sommarens powerballad Masquerade menar redaktionens hårdrockare är en flört med Idoljuryn. Kommentar?
– Haha kan man tro. Masquerade sticker ju ut en del från resterande låtar. Men lite variation är väl alltid bra.

Dagens nya tempofyllda låt  “New Beginning”, vad säger du om den?
– Låten handlar om att känna sig uppskattad. Ditt liv har en mening, ditt liv är värdefullt och det finns alltid hopp, även i de svåraste stunderna. Låten är en mix av klassisk Thrash Metal med en melodisk modern touch. Låtens text tillsammans med musiken ger oss en låt vi är väldigt stolta att presentera, poängterar Anton Toumi .

Frågan blir väl snarast då hur Thrash Metal funkar 2020.
– Det kommer nya unga band hela tiden som för genren vidare och ger en modern touch på det. Så jag tror publiken finns där, unga som gamla, och kommer alltid att göra.

Coronapandemin må ha stoppat livespelningar men inte hindrat bandet från att repa. Det låter tajt och proffsigt om No Notions sound.
– Målet tills nu har varit att spela in en EP och det har vi gjort och vi ser framemot att släppa den inom snar framtid. Såklart, så fort Coronakrisen är över så skall vi ut och spela.

Var befinner ni er om fem år?
– Med förhoppning att Coronakrisen är över tills dess, så om 5 år har vi fler låtar ute, kanske till och med ett album eller två. Ett gäng gig i bagaget och en hel drös inbokade.

Lyssna på….

No Notion består av:
Elias Isacson –  sång
Anton Tuomi – bas
Jimmy Svensson – trummor
Erik Svensson – gitarr

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser