Annons

Färgsprakande underhållning av Kulturskolan

Sång och dans. Det bjuder sannerligen Kulturskolans elever på när de ger musikalen Chicago på Landskrona Teater.

Gillar du glitter, vältajmat bensprattel och ett uns spänning? Då ska du skynda dig att boka plats på Landskrona Teater på söndag. Då spelar Kulturskolan i Landskrona upp de två sista föreställningarna av musikalen Chicago. Det anmärkningsvärda är att de som står på scen och bjuder på den fartfyllda föreställningen är så unga.
– Vi har en som är 20 år. Annars är alla 12-17 år, säger Björn Larsson, rektor på Kulturskolan.

Annons
 

Roxie Hart har dödat en sveklös älskare som lovat göra henne till stjärna. I fängelset träffar hon Velma Kelly som redan är berömd, mest för de två mord hon har på sitt samvete. De anlitar båda, var för sig, advokaterna Billy och Sam för att rädda dem från galgen.
Det är utgångspunkten till musikalen som lär ha verklighetsbakgrund och som utspelar sig i 1920-talets Chicago.
– Det har varit ett digert jobb att översätta och arrangera all musik så att den är anpassad till våra elever. Vi har hållit på under ett och ett halvt år ungefär. Noterbart är att vi även har en egen sömmerska som sytt alla scenkläder, säger Björn Larsson.

Och visst har kulturskolan lyckats. Än en gång har alla som älskar musikal två timmars högtidsstund att se fram emot. Det sjungs och dansas och den fantastiska orkestern är klockren i sina jazziga tolkningar.
– Till skillnad från skådespelarna så kör orkestern allt. Gällande de som spelar så är de uppdelade i två lag. Vi kör alltså två föreställningar efter varandra och de som spelar huvudrollerna skiftar, informerar Björn Larsson.

Att få ungdomar att dansa och sjunga är en sak. Men att få unga personer att spela oboe, blåsinstrument eller cello kan tyckas vara klurigt. Men inte för Kulturskolan i Landskrona.
– Vi har faktiskt kö till dessa platser, säger Björn Larsson.

I och med coronatider så får endast 50 åskådare se varje föreställning. Därför är det bråttom att boka om man vill ha en av de åtråvärda platserna i salongen.
– Vi kör klockan 13.30 och 17.30 på söndag, säger rektorn.

Boka biljett här.

Foto: Susanne Wärn-Persson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser