Annons

Nya höga parkeringsavgifter upprör

Längs Ringvägen 1-17 och Pilgården 2-10 sitter nu skyltar uppe om den nya parkeringsavgiften.

Det kokar bland de boende på Pilåkern i norra Landskrona. Åtminstone bland de som äger bil. Sedan den 1 september tar parkeringsbolaget Apcoa ut en avgift på tio kronor per timme dygnet runt om man vill ställa sin bil på gatorna runt kvarteret. Det innebär att det kostar mer att ställa bilen på de aktuella gatorna än att hyra lägenhet för ett flertal hyresgäster.

Annons
 

På två av gatorna som omger Pilåkern i Landskrona finns det fasta parkeringsplatser att hyra. Det finns dock inte så många så att alla de boende kan få en plats. Dessa hänvisas istället till att stå på gatorna runt kvarteret. Och detta har fungerat fram till månadsskiftet augusti/september. Nu har nämligen Apcoa, vilka sköter om de aktuella parkeringsplatserna, beslutat att man ska betala även om man ställer bilen på gatan. Och det rör sig om mycket pengar. Tio kronor i timmen dygnet runt är priset.
– Vi har bil och skulle jag ställa den på gatan efter jobb på fredagen och sedan låta den stå till måndag morgon så hade det kostat mig 600 kronor, säger en kvinna som bor i kvarteret.

Situationen är en aning absurd enligt kvinnan.
– Jag betalar drygt 5 000 kronor i månaden för min lägenhet och skulle jag låta bilen stå en månad hade det kostat 7 200 kronor. Det kan ju inte anses som rimligt att parkeringsplatsen kostar mer än lägenheten, säger kvinnan.
– Jag har inte räknat ut vad kvadratmeterpriset blir för parkeringen men det måste vara dyrare att ställa bilen på Pilåkern än att hyra en lägenhet på Strandvägen i Stockholm om man räknar på priset per kvadratmeter.

Noterbart är att någon information om den nya avgiften inte har gått ut till hyresgästerna.

Landskrona Direkt har försökt komma i kontakt med såväl Svenska Hus och Apcoa för en kommentar gällande de nya parkeringsavgifterna. Vi återkommer när återkoppling skett.

En kommentar till "Nya höga parkeringsavgifter upprör"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Svenska Hus försvarar hög parkeringsavgift

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser