Chicago gör sitt intåg på Landskrona teater 

Nu går den världsberömda musikalen Chicago upp på Landskrona teater i kulturskolans tappning.
Nu går den världsberömda musikalen Chicago upp på Landskrona teater i kulturskolans tappning.

Nu närmar sig premiären på Kulturskolans uppsättning av musikalen Chicago på Landskrona teater. Föreställningen som ursprungligen var tänkt att ha premiär 19 april blev inställd då världen drabbades av Coronaviruset. Men skam den som ger sig. Ensemblen och orkestern har jobbat på oförtrutet och onsdag 9/9 kl.19.00 är det dags för premiären. 

Storyn är en fängslande historia om de två kvinnorna Roxie Hart och Velma Kelly som båda sitter häktade misstänkta för morden på sina män. En historia som har en verklighetsbaserad bakgrund i 20-talets Chicago. Med draghjälp av pressen och två stjärnadvokater lyckas de båda, trots överväldigande bevis, bli frikända. 
– Vi är verkligen jätteglada att vi fått rättigheterna att uppföra den här musikalen som gjort sitt segertåg över världen sedan premiären på Broadway 1975, säger Kulturskolans rektor Björn Larsson. 

På scen får publiken stifta bekantskap med Kulturskolans musikalelever och symfoniska ensemble Gilgameshorkestern. Merparten av de medverkande fanns också med vid 2018 års hyllade iscensättning av Beatles album Sgt.Pepper.

– Jag har haft förmånen att få jobba med denna fantastiska ensemble under ett år. Vi har repat och repat och sedan gått i väntans tider för att få möta publiken. Men nu är det äntligen dags, säger föreställningens koreograf och regissör Sofi Kjellin. 

För alla musikalsugna kan nämnas att föreställningen är coronaanpassad. Det innebär att det endast säljs 50 biljetter till varje föreställning. Det är först till kvarn som gäller. Mer info och biljettbokning finns på www.landskrona.se/kulturskolan
– Publiken hälsas hjärtligt välkommen, utbrister skolans producent Peter Cemjack.

Till arkivet