Annons

Drömmen har blivit verklighet

John Fredrik Hansson, Profetians tid, är den tredje och sista delen i den rosade trilogin Blodsbandskrönikan som delvis utspelar sig i Landskrona.

John Fredrik Hansson, född och uppvuxen i Trelleborg och numera boende i Landskrona, har fyra år efter sin lovordade författardebut med boken Osynlig Makt nu släppt den sista delen i den spännande trilogin Blodsbandskrönikan – Profetians Tid.

Annons
 

– Det har gått över tolv år sedan jag först fick idén till böckerna, säger John Fredrik Hansson.
– Nu har jag satt punkt för detta tidskrävande, lärorika, spännande och roliga projekt. Det känns helt fantastiskt. Speciellt eftersom mottagandet från läsarna enbart har varit positivt. Men visst är det även vemodigt. Jag har ju levt med detta i många år, fortsätter han.

Osynlig Makt, Symbolens Skugga och Profetians Tid som ingår i trilogin lodsbandskrönikan, är inspirerade av historiska och nutida händelser. De utspelar sig bland annat i Trelleborg, Beddingestrand, Malmö, Landskrona, Stockholm, Örebro och Karlskoga. Det finns kopplingar till såväl Tycho Brahe och Alfred Nobel som Estoniakatastrofen, Boforsaffären och mordet på Palme, händelser som vävs samman till en berättelse i högt tempo om en dold organisation vars styrande medlemmar finns i det översta samhällsskiktet. I centrum står Marcus Eriksson som har drabbats av flera tragedier. När han börjar gräva i sitt förflutna står det snart klart att allt inte är vad det först ser ut att vara. Händelserna i hans liv tycks vara en del av den okända och farliga maktkonstellationens spel. I tredje boken, Profetians Tid, fortsätter den intensiva jakten på den sektliknande organisationen och den väl förborgade hemlighet som de så hett eftertraktar.

Frågan är om Marcus och kollegorna ska lyckas sätta stopp för de förödande planer som den skrupelfria organisationen planerar. Ska de dessutom lyckas avkoda och finna hemligheten innan fienden lägger händerna på den? Förbered er på ett spännande och storslaget äventyr.

I dagsläget kombinerar John Fredrik Hansson skrivandet och reklamverksamheten med att vara personlig assistent. Böckerna är utgivna på det egna förlaget vilket han menar varit lärorik och roligt.
Men det har också varit tufft och tidskrävande, konstaterar han.
 – Den största utmaningen har inte varit själva skrivandet. Det har varit allt runt omkring, att vara min egen förläggare, att få ihop det med mina två andra jobb och livspusslet i stort. Livet stannar ju inte upp bara för att man beslutar sig att skriva en bok, säger John Fredrik Hansson med glimten i ögat.
–  Jag är stolt över resultatet och oerhört tacksam för all hjälp jag fått på vägen. Nu gäller det att ladda om inför nya bokprojekt. Jag har redan idéer, så jag ser fram emot att sätta igång. Men först ska jag försöka få trilogin producerade som ljudböcker. Det ska bli spännande. Dessutom hoppas jag på att finna ett förlag som tror på mitt författarskap så att jag kan ägna mig helhjärtat åt skrivandet i framtiden, fortsätter han.

– Det är bara att fortsätta framåt, mot nya drömmar, och aldrig ge upp, lägger John Fredrik Hansson beslutsamt till, och ser bort i fjärran.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser