Annons

Två skolor blev en

Klockan nio gick Seminarieskolans nya elever i F-klasserna in på skolgården, invinkade av åttonde- och niondeklassarna.

Under en klarblå himmel och strålande solsken var det på måndagen dags för skolstart efter sommarlovet. Och i år var skolstarten speciell då sammanslagningen mellan Dammhagskolan och Seminarieskolan blev verklighet.

Annons
 

Idag börjar det nya skolåret och det blir samtidigt första skoldagen efter att Dammhagskolan och Seminarieskolan blir en ny F-9 enhet.
– Vi har alla jobbat hårt för att ro detta i land och nu är vi äntligen här. Det ska bli jättekul, säger Seminarieskolans rektor Annacarin Jendland, minuterna innan de första förskoleeleverna gick in på skolgården, framvinkade av skolans åttonde- och niondeklassare.
– Vi anpassar oss efter rekommendationerna med anledning av coronaviruset och det är bara föräldrar till elever som ska börja i förskoleklass som närvarar idag.

Som en symbolisk handling knöt en förstaklassare från tidigare Dammhagskolan och en niondeklassare från Seminarieskolan ett blågult band, allt för att visa att två skolor från och med idag är en.

I och med sammanslagningen är cirkeln på något vis sluten. Från och med idag går klasserna F till sex på Seminarieskolans gamla del medan klasserna sju till nio håller till i byggnaden som tidigare inhyste Gustav Adolfskolan.

Liam Shipshani från tidigare Dammhagskolan och Azra Hasani från Seminarieskolan knöt ett symboliskt band för att visa att de båda skolorna nu är en enhet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser