Annons

SD vill erbjuda gratis antikroppstest för stadens anställda

Stefan Olsson (SD) föreslår att kommunens personal ska erbjudas gratis antikroppstest.

Det är sedan en vecka tillbaka möjligt för alla skåningar att boka ett antikroppstest som kan påvisa om du haft covid-19 eller inte. Nu vill SD och dess kommunalråd att samtliga anställda i Landskrona stad ska erbjudas kostnadsfritt antikroppstest.

Annons
 

– Vi måste måna om vår personal som dagligen gör ett fantastiskt jobb i dessa tider, säger Stefan Olsson, kommunalråd för Sverigedemokraterna som idag gjort ett så kallat initiativärende till kommunstyrelsen.

SD anser att det för många personalkategorier kan vara värdefullt att veta om man redan har ett skydd mot covid-19.
– Testet visar om man tidigare har varit sjuk i covid-19 och om man utvecklat antikroppar. Antikroppar ger sannolikt ett visst skydd mot att man blir sjuk i covid-19 igen under den närmaste tiden, och det kan för många personalkategorier vara värdefullt att veta om man har detta skydd, även om det inte på något sätt innebär att åtgärderna mot smittspridning kan ignoreras, avslutar Stefan Olsson.

SD uppmanar KS besluta att låta personal  vid ett tillfälle under år 2020 få tillbaka den ersättning på 200 kronor som ett test kostar att ta och att finansiering sker genom kommunstyrelsens anslag för beredskap.

Läs mer: Regionen erbjuder antikroppstester

En kommentar till "SD vill erbjuda gratis antikroppstest för stadens anställda"

  1. Pingback: Initiativärende – Antikroppstest för stadens anställda - SD Landskrona

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser