16-åringar misstänkta för rån

Den 6 juni rånades två unga män på Exercisgatan (1). Dagen efter råkade en 12-åring ut för ett rån på Löpargatan (2). Den 15 juni skedde ett rån på Prinsgatan (3) och på onsdagskvällen råkade en 15-åring ut för ett rånförsök på Löpargatan.(4) Minst tre av dessa rån tros ha utförts av två 16-åringar.
Den 6 juni rånades två unga män på Exercisgatan (1). Dagen efter råkade en 12-åring ut för ett rån på Löpargatan (2). Den 15 juni skedde ett rån på Prinsgatan (3) och på onsdagskvällen råkade en 15-åring ut för ett rånförsök på Löpargatan.(4)
Minst tre av dessa rån tros ha utförts av två 16-åringar.

Polisen har lyckats identifiera två av de som misstänks ligga bakom minst tre av de ungdomsrån som ägt rum sedan i början av juni månad. Sammanlagt rör det sig om fem rån. De misstänkta har inte gjort några medgivanden men polisen påstår sig ha starka bevis för att de är skyldiga.

Det var bra signalement samt det faktum att en av de misstänkta begick ett mindre brott efter rånen som gjorde att polisen kunde identifiera rånarna. De anser att bevisningen är så stark att man kunde gripa 16-åringarna.
Polisen utreder nu om de ligger bakom fler av rånen.

De båda släpptes efter förhör.

Läs mer:

Till arkivet