Flera rån mot unga

Den 6 juni rånades två unga män på Exercisgatan (1). Dagen efter råkade en 12-åring ut för ett rån på Löpargatan (2). Den 15 juni skedde ett rån på Prinsgatan (3) och på onsdagskvällen råkade en 15-åring ut för ett rånförsök på Löpargatan.(4) Minst tre av dessa rån tros ha utförts av två 16-åringar.
Den 6 juni rånades två unga män på Exercisgatan (1). Dagen efter råkade en 12-åring ut för ett rån på Löpargatan (2). Den 15 juni skedde ett rån på Prinsgatan (3) och på onsdagskvällen råkade en 15-åring ut för ett rånförsök på Löpargatan.(4)

På onsdagseftermiddagen utsattes en 15-årig kille för ett rånförsök på Löpargatan i Landskrona. Det enda som rånaren fick med sig var en svullen kind då målsäganden gav rånaren en rak höger. Det är dock inte det enda rånet i området. På 11 dagar har inte mindre än fyra rån inträffat mellan Exercisfältet och Engelska skolan i Borstahusen.

Den 6 juni rånades två unga tonåringar av två personer på Exercisgatan och dagen efter rånades en 12-årig pojke på Löpargatan. Nästa rån skedde den 15 juni då en kille i 15-årsåldern rånades på Prinsgatan i höjd med magasinhusen som nu byggs på Västra Fäladen. Lägg därtill rånförsöket på onsdagen. I samtliga fall så är det mobiltelefoner som varit föremål för rånarnas rov.

Nu efterlyser de boende i området fler poliser på gatorna.
– Såväl vi föräldrar som våra barn undrar varför vi inte ser fler polisbilar som cirkulerar i området, säger en orolig förälder.

Enligt Åsa Emanuelsson på polisens pressavdelning så försöker polisen nu hitta samband mellan rånen.
– Vi har möte med polisen i Landskrona idag för att diskutera rånen. Vi får se vad de kommer fram till, säger hon.

Klart är dock att man inte har någon misstänkt gärningsperson i dagsläget.

Läs även: Polisen ökar närvaron efter rån

Till arkivet