Annons

Om Ven som mordplats

Just nu sträckläser vi Tony Johanssons tredje blandvändare till deckare som utspelar sig i Landskrona. Ikväll kan du träffa författaren på Ven.

Vi noterar att det ikväll vankas mordgåtor i S:t Ibbs kyrka  på Ven. Deckarförfattaren Tony Johansson  gästar kyrkan för att tala om sitt författarskap, den samhällskritiska litteraturens roll och om varför Ven är en så bra plats att förlägga ett fiktivt mord till.

Annons
 

”En död man hittas i en hyrd stuga på Ven och i ett självmordsbrev säger han sig ha mördat en kvinna på ön. Men det finns inga spår efter henne.” Så inleds Tony Johanssons nya deckare, den tredje med Landskronapolisen My Englund och Sydsvenskanjournalisten Erik Larsson i huvudrollerna.
– Jag kommer bland annat att säga några ord om en av Sveriges mest kända deckarförfattare Maj Sjöwall som levde sina sista år i Landskrona och på Ven och berätta om hur det kom sig att jag förlade mina deckare till Landskrona, säger Tony Johansson  och hälsar välkomna till vackra kyrkan på Ven.

Föredraget startar klockan 17 och det är fri entré. Max antal besökare i kyrkan är 50 besökare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser