Annons

Årets midsommarfirande på film

Roger Lindskog intervjuas av Sven Pettersson strax innan det är dags för årets midsommardans.

Folkdanslaget Lekstugan Verdandi, bildades redan 1921. En av dansledarna är Roger Lindskog som filmaren Sven Pettersson träffade på självaste midsommarafton i samband med att folkdanslaget hade uppvisningar på en del äldreboende runt om i Landskrona.

Annons
 

Lekstugan Verdandi, dansar både svenska och utländska danser, traditionella och egenkomponerade. Man tränar på söndagar och uppträder med midsommardans och vid andra evenemang. Som namnet antyder är det mycket lek under träningen så den passar även dem som inte vill uppträda.

Tätt kopplade till folkdanslaget finns Verdandis eget husband Bälgadraget. Delar av det uppträder ofta tillsammans med folkdanslaget.

Här kan du se Sven Petterssons film från midsommar 2020 när Lekstugan Verdandi gästade äldreboendet Förenade Care Segergatan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser