Nya former för Landskrona Trädgårdsgille

De flotta flottarna kommer att finnas på plats när Trädgårdsgillet går från två till åtta dagar i augusti.
De flotta flottarna kommer att finnas på plats när Trädgårdsgillet förlängs från två till åtta dagar i augusti.

I år kommer Landskrona Trädgårdsgille bjuda på en spännande blandning av gammalt och nytt, och vara anpassat efter rådande riktlinjer. Evenemangets höjdpunkt – de flytande trädgårdarna i Citadellets vallgrav – kommer att finnas med även i år. Det anpassade gillet arrangeras den 7–15 augusti. Arrangemanget kommer att bestå av flera digitala programpunkter.

– Vi satsar på digitala lösningar och mindre workshops med föranmälan och en begränsning på 20 deltagare, säger Niclas Lundblad, projektledare för Landskrona Trädgårdsgille.

Det kommer att bli många nya roliga programpunkter som digitala trädvandringar och livesändningar från Rothoffska kolonin, landets enda museikoloni. Som vanligt kommer besökarna att kunna rösta fram den ”flottaste flotten” – en av de flytande idéträdgårdarna i Citadellets vallgrav. För att sprida ut besöken och göra det lättare att hålla avstånd, förlängs trädgårdsgillet från två till åtta dagar, den 7–15 augusti. Det ger också Landskronaborna mer tid att njuta av flottarna.

Den traditionella trädgårdsmarknaden på gillet har i samråd med Landskrona trädgårdssällskap fått ställas in på grund av att det är svårt att hålla avstånd mellan besökarna på en marknadsyta.
– Det är självklart tråkigt att behöva ställa in en så populär programpunkt, men vi vill att våra besökare ska kunna känna sig säkra. Vi lovar att återkomma med en fantastisk trädgårdsmarknad nästa år, säger Niclas Lundblad.

Till arkivet