Nell och Draken på sommarturné

Nell och Draken ger sig ut i sommarstaden.
Nell och Draken ger sig ut i sommarstaden.

Det kommer att bli många kreativa aktiviteter i det gröna för barn och deras vuxna i sommar. För andra året i rad får biblioteket och museet fötter när Nell och Draken dyker upp på olika platser i Landskrona.
Namnet Nell och Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Den gemensamma satsningen gör det möjligt att komma ut i staden för att träffa barn och deras vuxna.

Platserna som besöks i år är Teaterparken, Skulpturparken och Lagunen där Nell och Draken gästar Cityidrotts sommarsatsning. 
 – Det känns roligt att kunna erbjuda aktiviteter för barn och familjer även denna sommar, även om det blir i något mindre skala. Vi anpassar oss efter situationen som råder och kommer bland annat att begränsa antalet deltagare. Men vi hoppas få träffa många glada och pigga sommarlovsbarn som vill skapa och fantisera tillsammans i det gröna,  säger Ulrika Clementzlor, bibliotekarie på Landskrona stadsbibliotek.

Ett tema för aktiviteterna är utställningen Lena Andersons värld på Landskrona museum.
– Vi har hämtat inspiration från hennes miljöer och bilder när vi planerat. Ett annat tema är drömmar. Det kommer skapas hej vilt och bara fantasin sätter gränser, säger Ulrika Clementzlor.

Det krävs inga förkunskaper för att delta och det är fri entré.

Program Nell och Draken 2020

16-17 juni, Teaterparken – Akvarellmåleri och blomsterfantasi
18 juni, Lagunen – Havsfynd och strandpoesi
23 -24 juni, Skulpturparken – Önsketräd och drömmagi

Klockan 11-14 alla dagar.

Till arkivet