Renovering av Selma Lagerlöfs bro

Bron från Strandpaviljongen in till Citadellet är i behov av renovering.
Bron från Strandpaviljongen in till Citadellet är i behov av renovering.

Vi noterar att Statens Fastighetsverk i sommar kommer att utföra reparationsåtgärder av Selma Lagerlöfs bro, bron i väster mellan Citadellskliniken och Citadellet.

–  Vi kommer byta ut skadad körbana och räcken, förstärka den bärande konstruktionen samt måla stommen och räckena, skriver Statens Fastighetsverk i ett brev till näringsidkarna på området.

Reparationsåtgärderna kommer att utföras av Svevia AB och bron kommer vara avstängd från den 8/6 till den 26/6.

Under tiden hänvisas leveranser till  boende och verksamhetsutövare till bron vid Konsthallen. Besökare till området inklusive föräldrar till förskolan får ej köra in på området utan får parkera vid Kasernplan.

– Brons lastkapacitet är lägre än Selma-bron (11 ton axeltryck) samt att den fria bredden vid pumpstationen och Grindvaktstugan är begränsad, vilket innebär att större fordon inte kan användas vid leveranser. Vi rekommenderar att leveranser utförs med mindre bilar alternativ utförs innan eller efter reparationstiden, skriver SFV vidare.

Landskrona Direkt har i en veckas tid försökt komma i kontakt med den förvaltningsassistent på Statens Fastighetsverk som skickat ut brevet till boende och verksamhetsutövare. Utan resultat.

Sedan tre år tillbaka har den lilla gångbron in till ett av Landskronas verkliga smultronställe,  Ewerlöfs holme, varit avstängd.
–  År 2021 ligger det i plan att bygga en ny bro till Ewerlöfs holme.  Budget är dock ännu inte godkänd, sa Jeanette Lundstedt på fastighetsverket för ett år sedan. Några nya svar på den fronten har alltså inte gått att få.

Läs mer: Citadellområdet en slumrande skönhet

Tunga transporter har slitit på bron som nu kommer att stängas och renoveras.
Ewerlöfs Holme är fortsatt satt i karantän.

Till arkivet