Annons

Herr Spelman sprider glädje och är en naturlig snackis

På Ven finns ett exemplar av Herr Spelman – nu kan du buda hem en liknande skylt på stödauktionen för Landskrona Direkt.

Vägverkets kommandoförband Etiskvandalism är specialiserade på så kallad “signbusting”, en egen gren inom de urbana konstformerna. “Signbusting” handlar om att alternera vägskyltar, företrädesvis på ett konstnärligt vis.  Gatukonstkollektivet har gäckat stora delar av Skandinavien under flera års tid med sin uttagna svängar och sin fredliga olydighet i största allmänhet.
Musikscenen i Landskrona har vid ett par tillfällen hedrats genom att det satts upp skyltar med Herr Spelman i staden. En finns numera på Ven där den fortsatt hedrar jazzmusikern  Gunnar ”Caesar” Andersson som gick bort 2017.

Annons
 

Etiskvandalism är mer av en Banksy än sina svenska kollegor Pappas Pärlor och Carolina Falkholt.
Kollektivet har flera gånger medverkat på Street Art Utopia med 1,6 miljoner följare på Facebook.
Sparsamt har det varit med utställningar, dock har Etiskvandalism ställts ut på Galleri MAP i Oslo och Galleri Direkt i Landskrona.

– I en värld av allt större ängslighet för att sticka ut eller till och med avvika är det befriande att då och då kunna berätta en historia om folk som tänker ”skit samma, vi gör det!, skrev Måns Back Nilsson i en krönika här på Landskrona Direkt, efter att Herr Spelman nåt Öresunds pärla.

Gör som Etiskvandalism – stöd Landskrona Direkt! Lägg ett bud på Herr Spelman >>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser