Annons

Gästkrönika: Vad är vi om vi inte tillåter oss en viss grad av busighet?

Vad är vi om vi inte tillåter oss en viss grad av busighet?
Om vi inte ibland tar ut svängarna och är lite olydiga i största allmänhet?
Svar, bara själlösa trista kopior av det original som var Gunnar ”Caesar” Andersson.
I en värld av allt större ängslighet för att sticka ut eller till och med avvika är det befriande att då och då kunna berätta en historia om folk som tänker ”skit samma, vi gör det!”

Annons
 

Gatukonstkollektivet Etiskvandalism utförde i mina ögon ett hjältedåd som för en stund gjorde världen lite bättre att leva i, när de i nattens mörker satte upp denna högst olagliga trafikskylt för att hedra Hvens bortgångne spelman ”Caesar”.  Samtidigt, så vad ska ett gatukonstkollektiv som kallar sig själv för ”Etiskvandalism” utföra om inte just lite civil olydnad?
Det är väl deras jobb, skulle man kunna säga.

Skylten plockades ner tämligen omgående av gatukontoret, om detta är det kanske inte så mycket att säga, det är väl deras lite oglamourösa jobb i denna historia.
Och där skulle förstås denna historia kunna sluta. Lite bus, några artiklar på Direkten, bortkastad olaglig gatuskylt, ridå.

Men icke.
För på Landskrona Stad så arbetar det alldeles  uppenbarligen en och annan person med hjärtat på det rätta stället.  Resultatet är att den alldeles olagliga skylten nu har hamnat på Hven och det tackar vi verkligen för.
Fullständigt regelvidrigt har skylten inte sprängts i småbitar utan istället smugglats till Caesars bror Göran, där den nu står och pryder hans garageuppfart.
På söndag 15.00 samlas vi på prästgården för att minnas ”Caesar” och för att berätta rövarhistorier om hans vidlyftiga leverne, jag är ganska säker på att skylten får hänga med på festen.

Göran, Mia, Masse och en hel massa andra Hvenbor hälsar och tackar.

Måns Back Nilsson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser