Galleri öppnar upp igen

Elin Linde och Annika Reinhold håller öppet på ArtGallery PeterPlato på lördag.
Galleristen och konstnär Peter Plato visar konst av Elin Linde, Annika Reinhold och sig själv.

Elin Linde, Peter Plato och Annika Reinhold ställer just nu ut på Artgallery PeterPlato på Kungsgatan.
– Var har förlängt utställningstiden både en och två gånger, säger Peter Plato.

Utställningen med de tre konstnärerna började redan innan påsk och pågår en bra bit in i sommar.
– Det smög sig med konstrundan men så sakta håller jag nu åter öppet på galleriet, säger Peter Plato utställare och gallerist som kommer att öppna upp det mysiga galleriet en halvtrappa ner på lördag klockan 12-15.

Gallerier ställer upp för Direkten
Såväl ägarna av Galleri 1658, Galleri Gamla Staden, Galleri JiL och då Artgallery PeterPlato har lämnat konstverk till Landskrona Direkts stödauktion.

Galleristen och konstnären Peter Plato bidrar med en akryl på canvas.
– Landskrona Direkt har alltid skrivit om det lokala kulturlivet men lika mycket har Kary och Håkan kommit som privatpersoner. Det känns naturligt att vara med och stötta, säger han.

Peter Plato har målat i hela sitt liv. I sin ungdom hade han eget galleri men valde sedan att tjäna sitt levebröd i en byggvarubutik. Peter Plato fortsatte dock att måla och som pensionär öppnade han ArtGallery PeterPlato i centrala Landskrona. Han har gjort sig känd som galleristen som gärna lyfter fram lokala konstnärer.

Elin Linde är konstnären som driver familjeföretaget Glasorama och håller kurser när hon inte målar.
– Just nu målar jag främst kvinnliga porträtt, ofta med en berättelse i bilden. En händelse, ett skede i livet, något förflutet, kanske någon dröm. Får se vad det blir, det vet jag inte när jag börjar måla utan söker från början till slut, säger hon.

Annika Reinhold gör vackra målningar i skiftande tekniker
–  Jag har alltid intresserat mig för vackra saker, säger Annika Reinhold som omgav sig med designmöbler under sina åtta år i inredningsbranschen.
Idag arbetar hon inom skeppsmäklarbranschen och målar som avkoppling och fritidssysselsättning. Hobbyn gränsar dock till ett yrke då intresset för hennes tavlor sträcker sig långt utanför Landskronas gränser.

Relaterat

Till arkivet