Artisteliten medverkar i stödauktion

Så här ser de signerade grafiska bladen ut som kommer att ropas ut på stödauktionen för Landskrona Direkt den 9 juni.

Få TV-program är så uppskattade som TV 4-serien Så Mycket Bättre. Ett av inslagen i programmen är att artisterna ska aktiveras. Och i ett av avsnitten i den första säsongen fick artisterna i uppgift att måla av varandra. Målningarna blev i sin tur upptryckta som litografier och det är sex av dessa som nu är skänkta till Landskrona Direkts stödauktion som går av stapeln på Skånes Auktionsverk den 9 juni.

Det är inga duvungar som var med första säsongen. Christer Sandelin, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter, Plura Jonsson, Petra Marklund och Thomas Di Leva deltog och artisterna har signerat de blad som nu kommer att gå under klubban.

Vem har målat vem?
Christer Sandelins har målat Plura. Tomas Di Leva har målat Lasse Berghagen. Lasse Berghagen har målat Tomas Di Leva. Petra Marklund har målat Christer Sandelin. Barbro Lill-Babs Svensson har målat Petter och Petter har målat Lill-Babs.
– De är ju lite speciella och de som målat tavlorna tillhör den svenska artisteliten. Litografierna ingår inte i den numrerade ordinarie upplagan på 190 exemplar. Det är signerade med HC vilket innebär att de är tryckta i samma kvalitet som de numrerade men dessa har tryckts för att delas ut, bland annat till artisterna själva, säger Börje Bengtsson på Bengtsson Fine Art vilka skänkt bladen till stödauktionen.

Läs mer om stödauktionen och stödfonden.

Till arkivet