Annons

Trygghetsboende och lägenheter på Jäntan

Såhär kommer fastigheten som Landskronahem ska ha trygghetsboende och hyreslägenheter i att se ut.
Illustration: Serneke

Efter att Landskrona Direkt i fredags avslöjade att Landskronahem ska satsa på ett nytt trygghetsboende på den gamla flickskoletomten börjar bilden klarna. Klart är att Serneke ska bebygga kvarteret Jäntan och att Landskronahem ska köpa fastigheten utmed Rådmansgatan och i denna byggnad ha ett trygghetsboende med 77 lägenheter. Där kommer även att byggas 16 hyreslägenheter.

Annons
 

2018 invigde Landskronahem stadens första trygghetsboende vid Granet. Och eftersom intresset var så stort så beslutade bolaget att fortsätta utveckla trygghetsboenden i andra delar av staden. Den första stadsdelen efter Granet som Landskronahem tog sikte på var centrum.
– Detta är ett stort projekt för Landskronahem, och vi är stolta över att bidra till utvecklingen av stadskärnan, säger Mikael Forsberg, vd, Landskronahem.

Byggnaden kommer att bestå av sex våningar om man räknar in bottenvåningen och hyreslägenheterna kommer att ligga på översta våningen.
– På första våningen kommer det att finnas generösa gemensamma utrymmen om cirka 300 kvadratmeter bestående av aktivitetsytor för de boende, samt matsal med tillhörande serveringskök, berättar Mikael Forsberg.

Om cirka ett år hoppas Serneke att byggstart ska kunna ske. Allt för att inflyttning ska kunna ske 2023.
– Kommunen ska genomföra ledningsarbeten för fastigheten. Först när detta är klart kan vi börja bygga. Vi hoppas kunna sätta spaden i marken andra kvartalet 2021, informerar Fredrik Melin, projektutvecklare på Serneke.

Den totala investeringen för Landskronahem uppgår till 200 miljoner kronor. I fredagens artikel ifrågasatte Landskronahems vice ordförande Anders Kjellström upphandlingen till fastigheten som nu ska byggas.
– Att handla upp för 200 miljoner kronor och bara få in ett anbud och sedan ta detta, kan ge upphov till spekulationer, sade han.

Mikael Forsberg ser dock annorlunda på beslutet.
– Vi ville ha ett trygghetsboende i centrala Landskrona. Och de som kom med anbud var Serneke och anbudet låg inom våra ramar. Därav beslutet. Hade andra kommit in med alternativ så hade vi såklart tittat på dessa också, säger Mikael Forsberg.

Beträffande resten av kvarteret så informerar Fredrik Melin på Serneke att tidsplanerna är delade.
– Beträffande fastigheterna ut mot Östergatan inklusive höghuset så hoppas vi kunna börja bygga ungefär samtidigt som det mot Rådmansgatan. Byggnaderna som ska byggas ut med Regeringsgatan ligger dock lite längre fram i tiden, säger Fredrik Melin.

På Serneke hoppas man att kunna börja bygget med fastigheterna ut mot Östergatan samtidigt som man börjar bygga mot Rådmansgatan.
Illustration: Serneke

När man sätter spaden i marken till byggnaderna som ska uppföras längst med Regeringsgatan är oklart.
Illustration: Serneke

Såhär tänker sig Serneke att ytan mitt i kvarteret Jäntan ska se ut.
Illustration: Serneke

Läs mer: Landskronahem bygger trygghetsboende på Jäntan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser