Annons

Landskronahem bygger trygghetsboende på Jäntan

Serneke har länge haft planer på att bygga ett höghus på kvarteret Jäntan i centrala Landskrona. Idag kan Landskrona Direkt avslöja att Landskronahem har upphandlat ett trygghetsboende värt 200 miljoner kronor i bygget.
Montage: Okidoki! arkitekter

Byggentreprenören Serneke har långt gångna planer på att bygga ett höghus på kvarteret Jäntan mitt i centrala Landskrona. Nu står det klart att det kommunala bostadsbolaget Landskronahem engagerar sig i bygget. Ett trygghetsboende för 200 miljoner kronor har handlats upp.

Annons
 

Det var efter ett tips på fredagen som Landskrona Direkt först kontaktade Torkild Strandberg och ställde frågan om samarbetet.
– Det är ju inte på mitt bord och alltså inte jag som ska svara på den frågan. Men jag vet att diskussioner förs och att någonting kommer att presenteras nästa vecka. I övrigt hänvisar jag till Landskronahems VD Mikael Forsberg eller styrelseordföranden Kenneth Håkansson, säger Torkild Strandberg.

Mikael Forsberg bekräftar att en stor affär kommer att presenteras på måndag.
– Jag kan avslöja att vi handlat upp ett trygghetsboende i centrala Landskrona. Men enligt upphandlingslagen får jag inte avslöja vem som vunnit upphandlingen eller hur många anbud som kommit in, säger VD:n.
– Vi kommer dock gemensamt med entreprenören att gå ut med information på måndag.

Landskronahems vice ordförande Anders Kjellström (S) bekräftar dock att det är Serneke och kvarteret Jäntan det är fråga om.
– Det är ingen hemlighet. Beslutet togs den 29 april. Vi kommer att lägga 200 miljoner kronor i bygget på Jäntan, säger Anders Kjellström.

Han är dock mycket kritisk till upphandlingen.
– Att handla upp för 200 miljoner kronor och bara få in ett anbud och sedan ta detta kan ge upphov till spekulationer, säger Anders Kjellström.
– Jag överklagade inte beslutet men jag sa min mening. Jag har också kontaktat revisionen. Jag tror de vill titta på detta, säger han.

Beslutet är dock taget och det kommer att byggas ett trygghetsboende på Jäntan. När vet dock inte Anders Kjellström.
– Det vet jag faktiskt inte, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser