Annons

Ullastina Larsson skänker konst

Ullastina Larsson tvekade inte att ställa upp för Landskrona Direkt.

Ullastina Larsson är en av Landskronas mest erkända konstnärer. Förutom att hon deltagit i Konstrundan sedan 2011 så hade hon 2014-2016 i uppdrag att måla utvalda nobelpristagares diplom. Hon är nu en av många som skänkt ett konstverk till stödaktionen för Landskrona Direkt som går av stapeln på Skånes Auktionsverks hemsida den 9 juni

Annons
 

Det hon har gemensamt med många är att hon dagligen läser Landskrona Direkt.
– Jag har problem med min syn men jag försöker alltid att läsa vad tidningen skriver, säger hon.

Därför tvekade hon inte att skänka en tavla till stödauktionen för Landskrona Direkt.
– Det jag tvekade på var vilken tavla jag skulle välja, säger hon och skrattar när Landskrona Direkt tittar förbi hennes ateljé.
– Men det får bli denna, säger hon och håller fram en målning som föreställer Borstahusen.
– Jag hoppas av hela mitt hjärta att min och de andras gåvor kan ge er lite andrum, säger konstnären.

2016 målade hon nobeldiplomen till ekonomipristagarna Bengt Holmström och Oliver Hart. 2015 var det fysikpristagarna Takaaki Kajita och Arthur B McDonald som fick diplom målade av Ullastina Larsson. Först ut var dock kemipristagarna Eric Betzig, Stefan W. Hell och William E. Moerner som fick nobelpris och  diplom 2014.

Relaterat:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser