Annons

De vill ta över Pumphuset

Det återstår och se om dimman lättar runt Pumphuset när Borstahusens Museiförening håller årsmöte i veckan.

I förra veckan skrev vi om att Borstahusens Muesiförening, vilka äger Pumphuset, vill sälja fastigheten för att kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Föreningens ordförande tillika kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt (L) har vänt sig till Landskrona stad för att få råd i situationen. En större byggfirma från Halmstad har därefter presenterats som intressent. Nu vill lokala spelare vara med i diskussionen.

Annons
 

– Om jag förstår saken rätt så finns det flera olika lokala intressenter, säger Claes Persson, en av eldsjälarna bakom att Pumphuset finns kvar och byggdes om till den skepnad det har idag.

En lokal entreprenör som är intresserad av att ta över Pumphuset är Roger Jönsson som driver Teamab Byggentreprenad.
– Vi har ett fastighetsbolag som heter Landskrona Industrifastigheter och vi är definitivt intresserade av att ha Pumphuset i vårt bestånd, säger Roger Jönsson som även skickat mejl till den nuvarande ägaren Borstahusens museiförening.

Det var när det blev offentliggjort att Halmstadsföretaget MTA Bygg och Anläggning mer eller mindre var klara som köpare som gänget bakom Teamab reagerade.
– Jag tycker att Pumphuset ska ägas lokalt om det är möjligt. Och som sagt, vi är intresserade. Det märkliga är att vi inte ens fått en förfrågan, säger Patrik Engström, kontorschef på Teamab och motiverar företagets intresse.
– Eftersom vi  är uppväxta och brinner för staden så är både kultur och idrott en väldigt viktig del i vår fortsatta satsning i Landskrona.

Nu hoppas Patrik Engström och Roger Jönsson att deras förfrågan tas upp när det ska beslutas om försäljning.
– Vi skrev till några i styrelsen, bland annat ordförande Gunlög Stenfelt, att vi hoppas att vårt intresse får gehör och ser i fram emot ett positivt svar, säger Roger Jönsson som generellt tycker att fler lokala aktörer borde få chansen att utveckla staden.
– Det är naturligtvis kul att stora entreprenörer vill satsa på och utveckla Landskrona. Men det hade varit passande om man först hade förhört sig till det lokala näringslivet vid en eventuell nysatsning. 

Läs mer: Pumphuset till salu

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser