Dags och få fart på Slottscaféet

Slottsparken står i full blom men en fika går inte att få på Slottscaféet.
Slottsparken står i full blom men en fika går inte att få på Slottscaféet.

I samband med ett öppet möte på Stadsbiblioteket inför ett 30-tal åhörare i november 2019 sade Lars Bengtsson, VD för Landskrona stadsutveckling AB, att Slottscaféet borde ligga i träda i tio år. Något flera besökare uppmärksammat Landskrona Direkt på. Ett annat bud har varit att det anrika caféet ska öppna i någon form under 2020. Sanningen är att ingen vet.

Slottscaféet i Slottsparken har stått tomt i ett par år, något som många läsare undrat över. Camilla Nilsson, chef för fastighet- och lokalförsörjningsenheten på Landskrona stad kan dock inte svara på när det öppnar eller ens vilken typ av verksamhet som tar över lokalerna.
– Vi ser först över internt vad vi behöver. Men vi kan även tänka oss något externt om någon är intresserad. Men just nu finns det inga planer, säger Camilla Nilsson.
– Jag håller dock med om att det är synd att det står tomt. Slottscaféet är en pärla.

Ett exempel på en kommunal verksamhet som snart står utan lokaler är de som håller till i den platta byggnaden på före detta Hotel Öresunds parkering, en byggnad som snart ska rivas för att ge plats åt nybygge.
– Det är en verksamhet som kan bli aktuell. Men som sagt. Det finns inga planer ännu.

Det har dock funnits och finns fortfarande näringsidkare som skulle kunna tänka sig att öppna upp i lokalerna. Dessa vill gärna Camilla Nilsson komma i kontakt med.
– De får jättegärna höra av sig till mig. Lokalerna är helt anpassade för restaurang- och caféverksamhet. Det är praktiskt taget bara att flytta in och öppna, säger hon.

Landskrona Direkt har träffat en krögare som är intresserad.
– Det är ju skandal att en sådan fin lokal står tom. Det är klart att jag är intresserad. Jag skulle kunna öppna på en vecka, säger hen som vill vara anonym innan några kontakter tagits.

Till arkivet