Annons

Över 200 anmälda till Volontärbanken

Hittills har drygt 200 Landskronabor anmält sig till stadens volontärsbank.

Med anledning av rådande coronaepidemi har det skett en omfattande planering av hjälpinsatser i Landskrona stad under de senaste veckorna, dels med Volontärbanken men också med flera andra tjänster uppger Christian Dahl förvaltningschef för Kulturförvaltningen och ansvarig samordnare av tjänsterna.

Annons
 

För ett par veckor sedan skrev vi om Annika Vedlund, en minst sagt hjälpsam och empatisk person som när en stor del av den äldre befolkningen mer eller mindre sats i karantän, ville hjälpa till. Hon uppmanade då andra att göra detsamma och anmäla sig till Landskrona stads volontärbank.  Ännu är efterfrågan av Landskrona stads frivilliga krafter emellertid låg.
– Vi är mycket tacksamma och glada för det stora engagemanget som allmänheten och civilsamhället visar. Så här långt har upp emot 200 personer kontaktat oss och det fortsätter komma in anmälningar, säger Christian Dahl.

Det finns de som anmälde sig till Volontärbanken redan första dagen som Landskrona stad via sina sociala mediekanaler gjorde ett upprop om detta men som sedan dess inte hört något av kommunen.
– Det stora intresset innebär dock inte att man per omgående blir ombedd att bedriva hjälpinsatser, eftersom vi dels vill vara uthålliga i våra hjälpinsatser och dels för att behovet inte varit så omfattande initialt. Vi tror dock att detta kan komma att öka kommande veckor. Vi behöver samtidigt hålla isär vad en volontär kan/får utföra för insats och vad som regleras av biståndsbeslut för en vårdtagare – där professionell tjänsteperson utför uppgiften, förklarar Christian Dahl avslutningsvis.

Läs mer: Omtänksamhet – Gratis!

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser