Stigande bostadspriser

Villapriserna i Landskrona låg under det första kvartalet 2020 över snittet i Skåne.
Villapriserna i Landskrona låg under det första kvartalet 2020 över snittet i Skåne.

Mellan januari och mars såldes 46 villor i Landskrona. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under januari till mars såldes det 15 färre villor i Landskrona än snittet för det senaste året. Januari till mars är, historiskt sett, en tid då det säljs färre villor än under resten av året, men också om man tar det här i beaktande var bostadsmarknaden ovanligt lugn i Landskrona under de senaste tre månaderna. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Priset över Skånesnittet
De sålda villorna i Landskrona stad hade ett genomsnittligt pris på 3,4 miljoner kronor. I fjol gjordes 57 affärer vid den här tiden på året. I hela Skåne såldes 1 653 villor för i snitt 3,3 miljoner kronor.

Statistiken för de sålda villorna visar emellertid på en kännbar prisuppgång i Landskrona.  Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 4 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Skåne ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Även bostadsrätterna blir dyrare
Priserna på bostadsrätter har gått upp i kommunen. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 7 procent i Landskrona vilket är en bra bit över snittet i Skåne där en prisuppgång på 1 procent noterades. Sammanlagt såldes 90 bostadsrätter i Landskrona kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 1,7 miljoner kronor. I fjol gjordes 104 affärer vid den här tiden på året. I hela Skåne såldes 3 902 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Noterbart i statistiken var att det under första kvartalet 2020 inte såldes något fritidshus i Landskrona.

Till arkivet