Annons

Här finns det jobb att söka!

Derome har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2200 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 8 miljarder kronor under år 2019. Nu är företaget för andra året i rad nominerade som årets jobbskapare i Landskrona.

För andra året i rad nomineras Derome som Årets jobbskapare i Landskrona.
– Det är dags att hämta hem priset. Vi har skapat 70 jobb på mindre än två år och just nu rekryterar vi ännu fler, berättar Juliane Arnold, regionlagerchef i Landskrona. 

Annons
 

Landskrona och den 27 000 kvm stora lagerlokalen utmed E6:an har blivit en ny knutpunkt i södra Sverige. Deromelastbilarna rullar ut med mängder av bygg- och industrivaror och idag hanterar 70 anställda flera hundra beställningar varje dag.

– Vår satsning i södra Sverige har visat sig vara helt rätt, säger Johan Winroth, vd Derome Bygg & Industri.
– Att vi tar marknadsdelar är viktigt för oss, men att vi också är en samhällsaktör som skapar arbetstillfällen i nya regioner är extra stimulerande.

Bra samarbete ger bra resultat
Rekryteringen har skett genom ett nära och bra samarbete med både Arbetsförmedlingen och kommunen. Derome arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet, vilket har varit framgångsrikt vid regionlagret i Landskrona.

– Ja, vi har en väldigt bra mix. Vi är många som har varit med från starten och jag vill verkligen lyfta alla våra anställda. Vilken fantastisk resa vi har gjort! Det enda som vi önskar nu är att ännu fler tjejer ska söka sig till oss. Just nu rekryterar vi igen – så ta chansen, hälsar Juliane Arnold.

Att ha kul är att utvecklas
Derome fokuserar på att de anställda ska leverera hög kvalitet och samtidigt ha roligt på jobbet.

– Dessutom ska du känna att du kan utvecklas – vilket jag verkligen vill poängtera är möjligt här. Vi har många anställda som har fått nya positioner och ansvarsområden, säger Juliane Arnold som också berättar att flera medarbetare har tipsat sina vänner och bekanta om att söka sig till Derome.
– Det är ett fint kvitto om något!

Vinnaren i kategorin Årets jobbskapare kommer att tillkännages under våren. Övriga nominerade i kategorin  är Oatly och Borg Warner.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser