Annons

Många arrangörer ställer in

Som traditionen bjuder så skulle Konstrundan Nordvästra Skåne haft sin samlingsutställning på konsthallen i Landskrona, nu blir det inte så.

Varsamhet får gå förre, så resonerar allt fler arrangörer i dessa dagar och ställer in planerade möten och arrangemang. En handfull inställda tillställningar har nått oss under dagen.

Annons
 

En i sig stor och tråkig nyhet är att det inte blir någon samlingsutställning för konstrundan  i Landskrona konsthall till påsk.
– På rekommendation från Folkhälsomyndigheten (som begränsar folksamlingar till max 500 pers inomhus) tvingas vi ställa in årets samlingsutställning i Landskrona konsthall. Vi arbetar nu med att kunna köra konstrundan ute hos deltagande konstnärer. Vi återkommer snarast om hur detta utvecklas, skriver Tomas Montelius, ordförande i Nordvästra Skånes Konstnärsförening på konstrundans hemsida.

PRO ställer in
Eva Holm i PRO Västra meddelar att ”P.g.a. rådande Corona-pandemi, måste vi tyvärr ställa in medlemsmötet onsdagen den 18 mars.”

Som tidigare meddelats ställs också Citadellets koloniförenings årsmöte den 18 mars ställs in. Mötet skjuts upp till obestämt datum. Nu hör vi att S.T Olovs vångs koloniföreningen gör det samma. Det vill säga årsmötet den 26 mars är skjutet på framtiden.

Även Borstahusens museiförening väljer att ställa in stundande föreläsning.
– Museiföreningen ställer in programmet tisdag 24/3 på Pumphuset i Borstahusen  med anledning av den rådande situationen med coronaviruset. Beträffande vårens två sista program 28/4 och 12/5 kommer vi att avvakta några veckor och se hur allt utvecklar sig! Beslut om de programmen blir av eller inte kommer således i april, meddelar  föreningens sekreterare Birger Olsson.

Hinderloppet Berzerk som skulle ägt rum i den 28 mars på Citadellet är avlyst, på grund av smittspridningsrisker. Nytt datum kommer.

Även Landskrona Skivmässa som skulle gått av stapeln den 29 mars har ställts in.

Aktuellt läge i Region Skåne
Region Skåne snabbutbildar nu sjuksköterskor som ska förstärka 1177 på telefon. Det är sjuksköterskor som idag arbetar med administrativa uppgifter.

Region Skåne fick under fredagen en större leverans av skyddsutrustning som håller på att distribueras till vården.

Blodcentralen i Skåne rapporterar att färre blodgivare kommer för att ge blod just nu. Men den som är frisk och inte gett blod de senaste fyra månaderna är välkommen att ge blod.

Aktuellt smittläge
Antalet konstaterade fall av covid-19 i Region Skåne är nu 206. Hittills har cirka 2 100 personer provtagits.

Andra aktuella frågor
Den danska regeringens beslut att stänga gränsen gör att Skånetrafiken bara kör ett tåg i timmen till Köpenhamn. Gränskontroll sker vid Kastrup.  Se annan artikel.

Råd till allmänheten

  • Stanna hemma om du känner dig förkyld. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser