Annons

Ny restaurang öppnar på Citadellet

Simon Tollesson (till höger) heter stans färskaste krögare. Han öppnar under våren restaurang Smörtaxen på Citadellområdet tillsammans med Sebastian Swärd och hans fru Elin vilka driver eventbolaget Whyland.

De som tror att det är mättat med restaurangen i Landskrona tror fel. I alla fall om man får frågar Sebastian och Elin Swärd samt Simon Tollesson. Tillsammans tänker dom öppna en restaurang inne på Citadellområdet. Om allt går enligt planerna kommer restaurangen att öppna till våren.

Annons
 

De som promenerat kring den inre vallgraven vid Citadellet har kastat nyfikna blickar på den pittoreska bygganden som tidigare inhyste en förskola på Bastion Carolus. Idag kan Landskrona Direkt avslöja att det öppnas en restaurang i byggnaden under våren. Denna kommer att ha öppet tre kvällar i veckan. Övriga dagar kommer lokalen att finnas till uthyrning.
– Det är här vi kommer in i bilden, säger Sebastian Swärd som tillsammans med sin hustrun Elin driver eventboalget Whyland.
– Det kan vara allt från ett styrelsemöte till en firmafest. Eller varför inte ett rejält kalas, säger han när Landskrona Direkt gästar på fredagen.
– Vi har ju dessutom tillgång till den stora ytan i bastionen mellan vallarna och restaurangen, säger han.

Ansvarig för restaurangdelen är Simon Tollesson.
– När jag såg lokalerna och tänkte efter så blev jag övertygad om att detta är något som man inte kan backa ifrån. Här finns en otrolig potential, säger han.

Att större arrangemang bokar in sig på de övriga ytorna är inget som trion oroar sig för.
– Vi ska naturligtvis i mesta möjliga mån vara med i arrangemangen. Om inte annat så har vi blivit lovade gratis inträde, säger Elin Swärd och skrattar.

På ovanvåningen har Whyland sitt kontor och på bottenplan är det restaurang. Här finns även en toalett med kakel vilka det ska skrivas namn på.
– Det är dock inget sabb i detta fallet, säger Sebastian Swärd och förklarar.
– Här kommer man att kunna ”köpa” en kakelplatta och därmed bli medlem på livstid.

Namnet på restaurangen kommer att bli Smörtaxen.
– För den som inte vet, så är en smörtax en liten pryl som man ställer på bordet och som man lägger smörkniven på så att inte duken ska bli kladdig, säger Elin Swärd.

Exakt när driftiga entreprenörerna kommer att öppna restaurangen är oklart. Innan sommaren blir det dock.
– Ja, det kan vi lova. Men vi vill inte säga något datum ännu då det återstår en hel del att göra. Dessutom ska våra tillstånd bli klara, bland annat alkoholtillstånden, avslutar Sebastian Swärd.

Kocken Simon Tollesson ansvarar för Restaurang Smörtaxen.

Vill du bli livstidsmedlem i Smörtaxen? Då ska du köpa en kakelplatta på dass.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser