Flera Landskronatjejer på landslagsuppdrag

 Vid OS i Los Angeles 1984 utsågs rytmisk gymnastik till världens vackraste idrott. Sedan gammalt
Vid OS i Los Angeles 1984 utsågs rytmisk gymnastik till världens vackraste idrott. Sedan gammalt är också att Landskrona Kvinnliga GF en dominerande klubb inom idrotten. 

Vi noterar att NM och JNM i rytmisk gymnastik i år avgörs i Kristianstad och det är inte enbart landslagstränaren som har Landskronaanknytning även flera av gymnasterna kommer från staden.

Cirka 30 svenska gymnaster är uttagna att delta vid det Nordiska mästerskapet 7-8 mars i Kristianstad.
– Vi ser med tillförsikt fram emot NM och hoppas naturligtvis att alla kan ”toppa sin form” och vara som allra bäst vid NM. Det är extra skoj om det fungerar när NM går på hemmaplan, säger landslagstränare Jenny Engdahl.
Vi hoppas på stort publikstöd. Det är många klubbar som är representerade i laget. Förhoppningen är naturligtvis även att det blir lite medaljer i de olika kategorierna.

Bland de fem uttagna svenska gymnasterna i klassen seniorer individuellt hittar vi Meja Engdahl-Petersson, Landskrona KvGF. 
Även Landskrona Kvinnliga GF:s senior trupp som helhet kommer att representera Sverige i trupp-tävlingen. Laget består av Lucia Modeer Castro, Astrid Kristensson Nilsson, Tuva Henckel, Sanna Agic och då även Meja Engdahl Petersson.

Bland domarna hittar vi också ett bekant namn från Landskrona kvinnliga GF då Emma Sandell finns med där.

Till arkivet