Annons

Tillfällig HR-chef kostade kommunen 200 000 i månaden

Att jobba ett par månader på Drottninggatan 9 kan för vissa vara riktigt bra för plånboken.

I höstas slutade stadens HR-chef Karolina Håkansson och arbetade då som det sades hemifrån året ut innan hon därefter entledigades med sju månadslöner. Istället för att anställa en ny HR-chef togs istället en konsult in på tjänsten, en konsult som kostat kommunen i storleksordningen 200 000 kronor i månaden.

Annons
 

– Han har under hösten 2019 haft ett uppdrag att genomlysa Landskrona stads HR-organisation och ta fram förslag till struktur och processer för att förbättra organisationens effektivitet, säger Malin Olsson rekryteringsansvarig på stadsledningskontoret och uppger att konsulten också varit HR-chef sedan den 7 oktober.

– Han har upprätthållit HR-chefstjänsten som en interimslösning i väntan på tillsättning av ny permanent HR-chef. Rekryteringsprocessen pågår och hans uppdrag avslutas nu den 20 februari 2020, säger hon.

Landskrona Direkt har begärt ut fakturorna som bemanningsföretaget skickat under de knappa tre månader som konsulten arbetade under fjolåret. För detta har Landskrona stad betalt nära nog 550 000 kronor inklusive moms. Som mest fakturerades kommunen för november månad då 213 940 kronor inklusive moms betalades ut. Noterbart i sammanhanget är att stadens mest betalde tjänsteman, stadsdirektör Christian Alexandersson uppbär en månadslön på 131 000 kronor.

Läs mer:
Ännu en toppchef på kommunen slutar

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser