Annons

Ännu en toppchef på kommunen slutar

Karolina Håkansson har jobbat på kommunen som HR-chef i cirka två år. Men från och med nyåret så är hon inte längre kvar i kommunen.

Chefskarusellen på stadshuset fortsätter. Landskrona Direkt kan avslöja att stadens HR-chef, det vill säga personalchef, slutar. Karolina Håkansson arbetar hemifrån året ut och därefter entledigad med sju månadslöner, det vill säga 392 000 kronor.

Annons
 

I torsdags skrev vi att biträdande stadsdirektör i Landskrona stad, Ola Nyberg, sagts upp. Och idag kan Landskrona Direkt avslöja att stadens HR-chef slutar sin tjänst.
– Det stämmer. Vi har kommit överens om att jag ska sluta. Jag jobbar därför hemifrån under december månad och därefter är jag entledigad. För detta får jag sju månadslöner, säger hon när vi når henne på telefon i hemmet. Månadslönen hon uppbär idag är 56 000 kronor.
– Jag valde helt enkelt att hoppa av min tjänst som HR-chef redan i september och har jobbat som HR-strateg sedan dess. Det är skakigt i organisationen.

Karolina Håkansson, som började som HR-chef så sent som hösten 2017, vill inte i detalj ange vad som nu resulterat i att hon slutar.
– Jag kände att jag ville sluta som HR-chef men stanna kvar i organisationen och jobba närmare verksamheten. Men med tanke på att den före detta HR-chefen Anders Kullenberg redan jobbar här så ansåg de som styr att två före detta HR-chefer och en ny på samma ställe är för mycket, avslutar Karolina Håkansson.

Läs även: Hög chef uppsagd efter ett knappt fyra månader

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser